Përdorni shërbimet e duhura nhs gjatë festave të majit

 

Krerët lokalë të shëndetësisë po inkurajojnë njerëzit të hyjnë në shërbimet e duhura dhe të urdhërojnë recetat e përsëritura tani, përpara festës bankare të fillimit të majit (29 prill deri më 1 maj) dhe fundjavës së pushimeve bankare të Kurorëzimit (6 deri më 8 maj).

Dr. Joanne Medhurst, Shefe Mjekësore në NHS Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ICB, tha:

"Fillimi i majit sjell dy festa bankare kur shumica e praktikave të GP dhe shumë farmaci do të mbyllen ose do të kenë orë të kufizuara të hapjes. Duam të sigurojmë që njerëzit të marrin recetat e tyre të përsëritura në kohë të mirë, për të shmangur panikun e minutës së fundit.

"Edhe nëse mendoni se keni mjaft, ju lutem kontrolloni dyfish që të mund të shijoni plotësisht festat bankare dhe festimet e Kurorëzimit pa pasur nevojë të shqetësoheni për ilaçet. Nëse keni familje, miq apo fqinjë që nuk janë në gjendje të mbledhin recetat e tyre të përsëritura, ju lutemi të kontrolloni për të parë nëse mund të ndihmoni për t'i marrë këto për ta.

«Mos harroni se porositja e recetave të përsëritura online ose nëpërmjet aplikacionit NHS është një mënyrë e volitshme për të marrë ilaçet pa pasur nevojë të vizitoni një praktikë gp.»

Pushimet bankare janë shpesh një kohë e ngarkuar për NHS dhe veprimi industrial i planifikuar (30 prill deri më 2 maj) do të shtojë presionet në spitalet e ngarkuara dhe shërbimet e urgjencës.

Dr. Joanne Medhurst shtoi:

"Shërbimet janë atje nëse ju duhen gjatë fundjavëve të festave bankare, por ju lutemi na ndihmoni t'ju ndihmojmë duke u siguruar që të përdorni atë të duhurin për nevojat tuaja.

"Shumë sëmundje shumë të vogla trajtohen lehtë në shtëpi, kështu që filloni duke pyetur farmacistin tuaj se çfarë ju duhet në kabinetin e ilaçeve të shtëpisë dhe merrni bazat si paracetamol dhe antihistamina ndërsa dyqanet janë të hapura.

"Nëse keni nevojë për kujdes menjëherë gjatë fundjavave të festave bankare, duke përfshirë dentistrinë e urgjencës, mund të kontaktoni nhs 111 online ose me telefon për këshilla dhe udhëzime të menjëhershme.

"Për kushtet më serioze të emergjencës, duhet të vazhdoni të telefononi në 999 ose të vizitoni A&E."

Një listë e farmacive dhe kohët e tyre të hapjes mund të gjenden në faqen lokale të farmacive NHS në: https://bnssg.icb.nhs.uk/health-and-care/pharmacies/#opening.

Informacion rreth veprimit të fundit industrial që prek NHS mund të gjendet në faqen tonë të internetit këtu.

Mbështetja e NHS në dispozicion gjatë pushimeve bankare përfshin: