Update mbi mungesat e ilaçeve ADHD

Ka një mungesë kombëtare të disa ilaçeve të Çrregullimit të Hiperaktivitetit të Deficitit të Vëmendjes (ADHD) duke përfshirë Lisdexamfetamine, Methylphenidate, Guanfacine dhe Atomoxetine. Ne presim që çështjet e furnizimit të jenë jetëshkurtër dhe po monitorojmë se si kjo ndikon tek njerëzit në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire.

Ju mund të kontaktoheni nga NHS nëse ju jepet një nga ilaçet e listuara. Nëse po, do të pyesim se sa ilaçe ju kanë mbetur dhe do t'ju njoftojmë se çfarë duhet të bëni më pas.

Të lutem mos:

  • Ndajini ilaçet me këdo tjetër
  • Porositni recetën tuaj të zakonshme më herët se ç'është e nevojshme
  • Ndalojeni mjekimin papritur pa diskutuar me mjekun tuaj ose specialistin e ADHD-së.

Nëse ju kanë mbetur më pak se një javë ilaçe dhe nuk keni dëgjuar nga NHS, ju lutemi kontaktoni gp tuaj në rastin e parë.

Nëse njihni një anëtar të familjes, një mik apo koleg që ka ADHD dhe po ndikohet nga kjo mungesë ilaçesh, ju lutemi të jeni tepër mbështetës, të durueshëm dhe të kuptueshëm në këtë kohë të turbullt.

Nëse ndiheni sikur po luftoni me simptomat tuaja, mund të gjeni informacione dhe këshilla në faqet e internetit më poshtë:

Nëse keni ndonjë shqetësim, ju lutemi diskutojini ato me GP-në tuaj ose farmacistin e komunitetit.