Planifikoni përpara për të shmangur kërkimin e ilaçeve këtë Pashkë

Drejtuesit e shëndetësisë në të gjithë Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire po inkurajojnë njerëzit që të planifikojnë përpara me mjekimet e tyre përpara festës së bankës së Pashkëve, me shumë operacione të mjekëve të përgjithshëm dhe farmaci të mbyllura gjatë fundjavës së gjatë (7 deri në 10 prill).

Njerëzve u kërkohet të kontrollojnë nëse kanë mjaft nga medikamentet e tyre të përsëritura, duke porositur çdo rimbushje për dorëzim ose grumbullim përpara të Premtes së Mirë (7 Prill 2023).

Dr Geeta Iyer, GP Lokale dhe Udhëheqëse Klinike për Zhvillimin e Kujdesit Parësor në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire (ICB) tha:

“Ne duam që njerëzit të shijojnë fundjavat e tyre të Pashkëve pa shqetësimin apo stresin shtesë të gjurmimit të ilaçeve të përsëritura në minutën e fundit. Duke kontrolluar furnizimet tuaja sot dhe duke porositur çdo medikament që ju nevojitet, mund të siguroheni që keni mjaft kohë për t'i marrë ato, ndërkohë që jeni ende në gjendje të shijoni fundjavën e gjatë.

“Nëse keni fqinjë, të afërm ose miq të moshuar, kontrolloni për të parë nëse kanë furnizimet që u nevojiten. Kjo jo vetëm që do të ndihmojë me mjekimin e tyre, por mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme për shëndetin e tyre mendor.”

Njerëzit vendas po inkurajohen gjithashtu të përdorin shërbimet e duhura për nevojat e tyre me grevat e mjekëve të rinj (11 deri në 15 prill) të vendosura për të ndjekur fundjavën tradicionalisht të ngarkuar të Pashkëve.

Dr Geeta Iyer shtoi:

“Pashkët dhe të gjitha festat bankare janë normalisht një kohë e ngarkuar për shërbimet shëndetësore dhe të kujdesit, dhe me grevat e planifikuara, ne presim që shërbimet të jenë nën presion të shtuar edhe gjatë javës në vijim.

“Njerëzit vendas mund të luajnë rolin e tyre për të ndihmuar në uljen e presioneve mbi shërbimet duke përdorur vetëm 999 dhe A&E për urgjenca të vërteta kërcënuese për jetën dhe duke përdorur NHS 111 në internet ose me telefon për nevoja të tjera kujdesi urgjent ose nëse nuk jeni të sigurt nëse duhet të shkoni te spitali.

“Nëse keni një takim, ju lutemi vazhdoni të paraqiteni për kujdesin që ju nevojitet. Ju lutemi, mos telefononi për të kontrolluar nëse takimi juaj po shkon përpara, do të kontaktoheni drejtpërdrejt nëse duhet të riorganizohet.”

Më shumë informacion rreth veprimit industrial është në dispozicion në Uebsajti i Bordit të Integruar të Kujdesit të NHS në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire.

Porositja e recetave të përsëritura mund të bëhet në internet me shumë praktika të mjekut të përgjithshëm, të cilët gjithashtu mund t'i dërgojnë recetat direkt në farmacitë lokale për mbledhje. Marrja e recetave në internet mund të kursejë kohë dhe të ndihmojë në shmangien e udhëtimeve të panevojshme te mjeku i përgjithshëm.

Një listë e farmacive dhe oraret e hapjes së tyre gjatë fundjavës së Pashkëve mund të gjenden në faqen tonë faqja e farmacive.

Shërbimet e kujdesit urgjent, duke përfshirë njësitë e lëndimeve të lehta në Yate dhe qendrën e trajtimit urgjent në Bristol të Jugut, janë të hapura si zakonisht nga ora 8:8 deri në 8:8.30 gjatë gjithë periudhës së pushimeve. Njësia e lëndimeve të lehta në Clevedon do të jetë e hapur nga ora XNUMX:XNUMX deri në XNUMX:XNUMX.

Për këshilla urgjente dhe ndihmë për të hyrë në shërbimin e duhur, kontaktoni NHS 111 në çdo kohë apo vizitë www.nhs.uk për të gjetur shërbime pranë jush.