Këshilla online për sëmundjet e zakonshme të dimrit

Organizatat NHS në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire kanë nisur një burim të ri online për të ndihmuar njerëzit lokalë të menaxhojnë sëmundje shumë të vogla dimërore të tilla si kolla, ftohjet, dhimbjet e fytit dhe sinusiti.
Shifrat lokale tregojnë se më shumë se 8,000 vetë në zonë vizituan GP-në e tyre apo departamentin lokal A&E me një sëmundje të vogël vetëm në dhjetor të vitit të kaluar.

Nisur gjatë Javës Kombëtare të Vetë-Kujdesit (14-20 nëntor), udhëzimi i ri synon të ndihmojë njerëzit të trajtojnë kushtet e zakonshme dimërore me këshilla nga farmacisti i tyre i rrugës së lartë dhe ilaçet e tepërta.

Dr Charlie Kenward, Drejtor i Asociuar Mjekësor për Kërkimin dhe Efektivitetin në NHS Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire Integrated Care Board, tha:

"Ne duam të ndihmojmë të edukojmë njerëzit se çfarë duhet të bëjnë kur marrin një nga këto sëmundje të zakonshme dimërore, qoftë nëpërmjet kujdesit për veten ose marrjes së mbështetjes së duhur, në vendin e duhur. Kjo është pse ne jemi bashkuar me farmacistët vendas dhe kemi nisur një seksion të ri të uebsajtit tonë për të ndihmuar njerëzit me një sërë sëmundjesh të zakonshme të vogla dimërore."

Faqja përfshin informacion dhe këshilla mbi një sërë kushtesh të përbashkëta, me hapa se si të menaxhoni gjendjen dhe kur mund t'ju duhet të flisni me farmacistin e komunitetit tuaj lokal për këshilla më të përshtatura.

Dr. Kenward shtoi:

"Farmacistët janë ekspertët tuaj të kujdesit shëndetësor në rrugën e lartë. Ata mund të ofrojnë këshilla klinike dhe ilaçe të tepruara për një sërë sëmundjesh të vogla dhe nëse mendojnë se simptomat tuaja sugjerojnë se është diçka më serioze, ata kanë stërvitjen e duhur për t'u siguruar që të merrni ndihmën që ju nevojitet.»

Vizitoni faqet tona të internetit për sëmundjet e dimrit për të mësuar më shumë.

Webfaqja është nisur për të përkuar me Javën e Vetë-Kujdesit 2022 (14-20 Nëntor), e cila thekson rëndësinë e kujdesit për veten kur bëhet fjalë për sëmundje të vogla dhe shëndetin e përditshëm.

Gjatë gjithë javës, organizatat NHS do të ndajnë këshilla për vetë-kujdesin dhe mirëqenien, duke filluar nga praktikat e përditshme të mirëqënies si ushtrimet e rregullta dhe ngrënia mirë, deri te porositja e recetave të përsëritura para sezonit festiv.

Farmacistët vendas po mbështesin fushatën me videot e mediave sociale që diskutojnë se si të kujdesen vetë për sëmundjet e zakonshme të dimrit. Ata përfshijnë Bedminster farmacistin kryesor Ade Williams i cili tha:

"Ka tre gjëra që mund të bësh kur vjen puna te kujdesi për veten. Së pari, përpiqu të bësh sa më shumë fizkulturë, sigurohu që të lëvizësh, të ecësh. Gjëja e dytë për t'u bërë është të siguroheni që të rrini ngrohtë; hani vakte të mira dhe ç'është më e rëndësishmja të mbani lidhje me miqtë dhe kontaktet shoqërore. Së fundi, është shumë e rëndësishme të sigurohesh që gjithmonë t'i mbash ilaçet në shtëpi në takim. Mund të flasësh me farmacinë për udhëheqje dhe këshilla për atë që duhet të kesh, po ashtu edhe një kuti të mirë të ndihmës së shpejtë.»