Praktika e re e mjekut të përgjithshëm në Weston do të hapet në Vitin e Ri

 

Praktika më e re e GP e Weston-super-Mare është vendosur të hapë dyert e saj në Vitin e Ri pas përfundimit të punimeve të ndërtimit.

Ndërtimi i praktikës tani ka përfunduar dhe çelësat u janë dorëzuar nga Këshilli i Somerset-it të Veriut, i cili zhvilloi ndërtesën, te mjekët e përgjithshëm në 168 Medical Group.

168 Grupi Mjekësor, i cili është pjesë e Pier Health Grupi i praktikave, do të drejtojë shërbimet shëndetësore dhe të kujdesit në praktikën e re. Praktika ndodhet në Anson Road në zhvillimin e Locking Parklands dhe do të quhet 168 Parklands Medical Centre.

Dr John Heather, GP dhe Partner Ekzekutiv në 168 Medical Group, tha:

“Ne jemi absolutisht të kënaqur që tani kemi çelësat për operacionin tonë të ri.

“Gjatë javëve në vijim do të pajisim plotësisht ndërtesën gati për të mirëpritur pacientët tanë të parë. Shpresojmë të hapim dyert zyrtarisht në Vitin e Ri.

“Ndërtesa e re duket e mrekullueshme dhe jam i sigurt se pacientët dhe stafi ynë do ta pëlqejnë atë.”

Objekti dykatësh, 1,000 metër katror do të ofrojë shërbime të mjekësisë së përgjithshme për rreth 12,000 pacientë. Për më tepër, praktika e Winscombe dhe Banwell Family do të përdorin objektin për të mbështetur pacientët e tyre në komunitetin lokal.

Dr Joanne Medhurst, Shef Mjekësor në NHS Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire Care Board Integrated, i cili lehtësoi ndërtimin, tha:

“Të kesh një praktikë të re të mjekut të përgjithshëm në Weston-super-Mare është një lajm fantastik dhe një zhvillim kaq emocionues për njerëzit në qytet.

“Weston ka një popullsi në rritje, kështu që forcimi i shërbimeve të mjekëve të përgjithshëm dhe sigurimi i të gjithëve që të kenë akses në kujdesin parësor me cilësi të lartë është një prioritet i lartë për NHS në nivel lokal dhe një pjesë e rëndësishme e programit tonë të punës Healthy Weston.

“Ne mezi presim që praktika të hapë dhe të mirëpresë pacientët e saj të parë.”

ICB ka punuar në partneritet me Këshillin e Somerset-it të Veriut për të siguruar që praktika të plotësojë nevojat e popullatës lokale.

Këshilltari Mike Bell, Udhëheqësi i Këshillit të Somersetit të Veriut, tha:

“Qasja në kujdes të mirë shëndetësor është një përbërës i rëndësishëm në krijimin e komuniteteve të forta dhe të qëndrueshme, kështu që është mirë të shohësh Qendrën e re Mjekësore 168 Parklands gati për t'u hapur së shpejti.

“Duke punuar në partneritet me Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire ICB, ne kemi qenë në gjendje të zhvillojmë objekte shëndetësore që kemi besim që i përshtaten nevojave të Locking Parklands dhe përfitojnë zonën më të gjerë lokale.

"Ky lloj projekti është thelbësor në mbështetjen e rritjes së ardhshme në North Somerset, pasi ne sigurohemi që komunitetet tona në rritje të kenë objektet që u nevojiten, pikërisht në pragun e tyre."

Marion Snelling, infermiere kryesore e grupit në 168 Medical Group, shtoi:

“Pasja e kësaj praktike të re moderne do të na mundësojë të ofrojmë një gamë më të gjerë shërbimesh shëndetësore dhe të kujdesit, të tilla si përmirësimi i shërbimeve komunitare dhe të shëndetit mendor dhe rritja e mundësive për receta sociale, të cilat do të ofrojnë një nivel më të lartë të trajnimit të infermierëve dhe të infermierëve. përvojë. Kjo na mundëson të vazhdojmë të plotësojmë nevojat e shëndetit dhe kujdesit të pacientëve tanë.”

Chris Bailey, Drejtor Teknik, Jug për St. Modwen Homes, zhvillues master për Locking Parklands, komentoi:

“Ne jemi të kënaqur që kemi kontribuar në këtë strukturë të re fantastike të kujdesit shëndetësor në zhvillimin tonë Locking Parklands. Është pjesë thelbësore e qendrës së re të qarkut në masterplanin tonë dhe përbën një element jetik në ofrimin e një komuniteti të ri të qëndrueshëm në vend.”