Investime shtesë në shërbimet shëndetësore lokale për të rritur kapacitetin e dimrit dhe për të përshpejtuar daljen nga spitali

 

Partnerët e shëndetit dhe kujdesit në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire (BNSSG) po investojnë 40 milion £ shtesë në shërbime për të rritur kapacitetin dhe për të përshpejtuar shkarkimin nga spitali gjatë muajve sfidues të dimrit.

Planifikimi për këtë dimër filloi në shkurt, me fonde shtesë të konsiderueshme të alokuara për skemat dimërore për të ruajtur kujdesin e sigurt dhe efektiv për banorët vendas.

Dalja nga spitali është një prioritet i lartë, me gati 20 milion £ të alokuara për skemat që ndihmojnë më shumë njerëz të kthehen në shtëpi menjëherë, por të sigurt pas një qëndrimi në spital, duke çliruar shtretërit e nevojshëm spitalor. Ato përfshijnë rritjen e kapaciteteve në shërbimet lokale të 'repartit virtual' dhe rehabilitimit në shtëpi, si dhe qendrat e zgjeruara të 'transferimit të kujdesit' në spitalet lokale duke bashkuar NHS, kujdesin social dhe stafin e sektorit vullnetar për të mbështetur shkarkimin më të shpejtë.

Shërbimet lokale të kujdesit urgjent dhe urgjent janë rritur gjithashtu me mbi 16.5 milion £ investime shtesë në shërbime që ndihmojnë në reduktimin e pranimeve në spital. Ato përfshijnë ekipe të zgjeruara të reagimit urgjent të komunitetit, duke ofruar kujdes urgjent për njerëzit në shtëpitë e tyre në mënyrë që të shmangin shtrimin në spital. Ka gjithashtu investim shtesë në shërbimet e 'kujdesit urgjent në të njëjtën ditë' që ofrojnë vlerësim dhe trajtim të shpejtë në A&E për të ndihmuar pacientët e kujdesit urgjent që të shkojnë të sigurt në shtëpi në të njëjtën ditë, nëse është e mundur, pa pasur nevojë për një natë.

Fushat e tjera të investimeve përfshijnë një shtesë prej 2.9 milion £ për kapacitet shtesë të ambulancës dhe 0.6 milion £ për shërbimet e komunitetit të infeksionit akut të frymëmarrjes, për të ndihmuar në uljen e numrit që ndjekin A&E me kushte respiratore.

Shërbimet do të mbështeten nga një Qendër e re e Koordinimit të Sistemit 24/7 e organizuar nga Bordi i Kujdesit të Integruar të BNSSG NHS dhe që bashkon ambulancën lokale, spitalin, kujdesin shëndetësor në komunitet, kujdesin social, stafin e praktikës së përgjithshme dhe partnerët e shërbimit të shëndetit mendor për të menaxhuar presionet e dimrit .

Masat mbështeten nga një fushatë e re e komunikimit publik, Qëndroni mirë këtë dimër, duke promovuar marrjen e vaksinimit dhe duke i udhëhequr njerëzit drejt shërbimeve të duhura për nevojat e tyre, duke përfshirë farmacinë për sëmundje të vogla dhe NHS 111 në internet për këshilla mbi nevojat e kujdesit urgjent.

Shefi ekzekutiv i Bordit të Kujdesit të Integruar të BNSSG, Shane Devlin tha: “Dimri është gjithmonë një kohë sfiduese për shërbimet shëndetësore dhe të kujdesit, me motin më të ftohtë dhe rritjen e infeksioneve të frymëmarrjes që çojnë në presion më të madh në spitalet tona.

“Por spitalet janë vetëm një pjesë e sistemit tonë shëndetësor dhe të kujdesit dhe duke u kujdesur për më shumë njerëz në shtëpi dhe në komunitet, dhe duke e bërë më të lehtë për njerëzit që të shkojnë në shtëpi pas një qëndrimi në spital, ne mund të lehtësojmë presionin mbi 'pikat e ngushta' të spitalit. ' dhe mbani shërbimet të funksionojnë në mënyrë të sigurt dhe efektive.

“Ne kemi investuar fonde shtesë të konsiderueshme në shërbimet e shkarkimit, si dhe shërbime të reja të kujdesit urgjent dhe urgjent në komunitet dhe në 'derën e përparme' të spitalit, dhe kjo do të na qëndrojë në vend të mirë ndërsa hyjmë në muajt e dimrit.

“Sidoqoftë, ne varemi nga njerëzit që bëjnë punën e tyre gjithashtu, duke kryer vaksinat kur u ofrohen dhe duke përdorur shërbimet me mençuri. Këtë vit ne kemi nisur një fushatë të re për t'i ndihmuar njerëzit të kenë qasje në kujdesin e duhur në kohën e duhur dhe po i inkurajojmë njerëzit të vizitojnë faqen tonë të internetit dhe të flasin me profesionistë të kujdesit shëndetësor, përfshirë NHS 111, për t'u siguruar që ata të marrin shërbimin më të mirë për të nevojave.”

Fushata "Qëndro mirë këtë dimër" përmban këshilla për sëmundjet e dimrit nga mjekët lokalë, së bashku me udhëzimet për shërbimet lokale shëndetësore dhe të kujdesit dhe lidhjet me informacionin për vendet e ngrohta të autoriteteve lokale dhe mbështetjen me faturat e karburantit dimëror. Është në dispozicion në Faqja e internetit më të shëndetshëm së bashku.