Lajme

Lexoni të gjitha lajmet tona më të fundit mbi zhvillimet, ngjarjet dhe përditësimet e shërbimeve lokale.

Ju mund të shikoni lajmet historike të publikuara nga CCG në uebsajti i arkivuar i CCG.

Për të marrë përditësime të rregullta të lajmeve, ju lutemi abonohuni në buletinin tonë mujor.

Mjeku i fëmijëve shton këshilla për dëmtimin e kokës në aplikacionin falas

Një mjek për fëmijë në Bristol ka shtuar një plan për kujdesin e lëndimeve në kokë në një aplikacion falas për t'u dhënë prindërve dhe kujdestarëve këshilla se çfarë të bëjnë nëse fëmija i tyre përplaset me kokën.

26 mars 2024
Mjeku i fëmijëve shton këshilla për dëmtimin e kokës në aplikacionin falas

Ende është koha për të porositur receta të përsëritura para Pashkëve

Ka ende kohë për të porositur dhe mbledhur receta të përsëritura përpara fundjavës së gjatë të festës së Pashkëve (29 Mars – 1 Prill). Mjekët e përgjithshëm dhe shumë farmaci mbyllen për festat bankare, kështu që është e rëndësishme që kushdo që merr mjekim të përsëritur të sigurohet që ka mjaftueshëm për të zgjatur fundjavën.

14 mars 2024
Ende është koha për të porositur receta të përsëritura para Pashkëve

Paralajmërim për motin e ftohtë: drejtuesit e kujdesit shëndetësor u bëjnë thirrje banorëve të qëndrojnë ngrohtë dhe të kujdesen për ata më të cenuarit

Ndërsa zyra e MET dhe UKHSA lëshojnë një alarm për motin e ftohtë dhe temperaturat bien në të gjithë Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire, drejtuesit e kujdesit shëndetësor po u bëjnë thirrje banorëve të qëndrojnë mirë duke u ngrohur dhe duke u kujdesur për të tjerët.

08 janar 2024
Paralajmërim për motin e ftohtë: drejtuesit e kujdesit shëndetësor u bëjnë thirrje banorëve të qëndrojnë ngrohtë dhe të kujdesen për ata më të cenuarit

Një në katër punonjës të NHS përjetojnë ngacmime në punë

Në secilin prej katër viteve të fundit, Anketa e Stafit të NHS ka treguar se më shumë se një në katër staf ka përjetuar ngacmime, ngacmime ose abuzime nga pacientët dhe anëtarët e publikut gjatë punës.

14 2023 dhjetor
Një në katër punonjës të NHS përjetojnë ngacmime në punë

Investime shtesë në shërbimet shëndetësore lokale për të rritur kapacitetin e dimrit dhe për të përshpejtuar daljen nga spitali

Partnerët e shëndetit dhe kujdesit në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire (BNSSG) po investojnë 40 milion £ shtesë në shërbime për të rritur kapacitetin dhe për të përshpejtuar shkarkimin nga spitali gjatë muajve sfidues të dimrit.

28 nëntor 2023
Investime shtesë në shërbimet shëndetësore lokale për të rritur kapacitetin e dimrit dhe për të përshpejtuar daljen nga spitali

Dita Ndërkombëtare e Burrave 2023

Burrat në të gjithë Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire po inkurajohen të mendojnë për shëndetin e tyre mendor dhe fizik si pjesë e Ditës Ndërkombëtare të Burrave (19 Nëntor).

17 nëntor 2023
Dita Ndërkombëtare e Burrave 2023

Kujdesi për fëmijët me kollë këtë dimër

18 – 24 Nëntori është Java Botërore e Ndërgjegjësimit për Rezistencën Antimikrobike dhe këtë vit në zonën tonë lokale ne po fokusohemi në kujdesin për fëmijët me kollë.

16 nëntor 2023
Kujdesi për fëmijët me kollë këtë dimër

Përditësim mbi mungesat e ilaçeve për ADHD

Ekziston një mungesë kombëtare e disa ilaçeve për Çrregullimin e Hiperaktivitetit të Deficit të Vëmendjes (ADHD). Ne presim që çështjet e furnizimit të jenë jetëshkurtër dhe po monitorojmë se si kjo ndikon tek njerëzit në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire.

14 nëntor 2023
Përditësim mbi mungesat e ilaçeve për ADHD

Mos u trembni për shëndetin tuaj. Pyetni farmacistin tuaj këtë Halloween

Si pjesë e Javës Pyetni Farmacistin tuaj (30 tetor deri më 5 nëntor) Drejtuesit e shëndetësisë në Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire (BNSSG) po u kujtojnë banorëve vendas që të mos kenë frikë të flasin me farmacistin e tyre për sëmundjet e zakonshme shëndetësore.

30 tetor 2023
Mos u trembni për shëndetin tuaj. Pyetni farmacistin tuaj këtë Halloween