Partneriteti lokal

Duke punuar së bashku për komunitetin tonë lokal

Baner me ikona se çfarë mund të na mbajë të shëndetshëm dhe mirë të tillë si gjumi, ushtrimet, puna, miqësitë

Aftësia jonë për të qëndruar të shëndetshëm dhe mirë varet nga një sërë gjërash, përfshirë lidhjet shoqërore, punësimin, strehimin dhe arsimimin. Për të bërë një ndryshim real në jetën e njerëzve, shërbimet shëndetësore dhe të kujdesit duhet të pasqyrojnë rëndësinë e këtyre faktorëve më të gjerë dhe rolin që ata luajnë në shëndetin dhe mirëqenien tonë.

Për të ndihmuar në këtë, janë krijuar gjashtë Partneritete Lokale në zonën tonë.

Harta e gjashtë Partneriteteve të Lokalitetit: Gloucestershire Jugore, Bristoli Verior dhe Perëndimor, Inner City dhe East Bristol, Bristoli Jugor, Woodspring dhe One Weston, Worle and Villages

Çfarë janë partneritetet lokale?

Partneritetet lokale punojnë në një nivel lokal me komunitetet e tyre, për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqënien. Çdo partneritet fokusohet në një zonë dhe popullsi të caktuar dhe projekton shërbime që përputhen me jetën e njerëzve.

Gjashtë Partneritetet e Lokalitetit janë:

Kush është i përfshirë?

Partneriteti lokal përbëhet nga shëndetësia lokale, kujdesi social dhe sektori vullnetar – me qytetarët dhe komunitetin si partnerë të barabartë.

Kjo mund të përfshijë GPs, këshillat, kujdesin social, shërbimet komunitare, mbështetjen e shëndetit mendor dhe klubet e veprimtarisë lokale. Njerëzit me përvojë të jetuar, rrjetet e tyre mbështetëse dhe kujdestarët janë gjithashtu partnerë në çdo Partneritet Lokal.

bashku ata punojnë si një ekip për të kuptuar se çfarë ka më shumë rëndësi për komunitetin e tyre lokal. Pastaj ata ndajnë ekspertizën, përvojat dhe njohuritë e tyre për të përmirësuar shërbimet për popullsinë e tyre dhe për të siguruar që njerëzit janë në qendër të çdo vendimi.

Çfarë do të thotë kjo për mua?

Me kalimin e kohës, Partneriteti Lokal do të sigurojë që kujdesi i gjithsecilit të jetë i përqëndruar, proaktiv dhe i bazuar në vend. Kjo do të thotë se mbështetja që ju nevojitet është e personalizuar për nevojat tuaja, konsideron tablonë më të madhe të faktorëve më të gjerë që ndikojnë në shëndetin dhe mirëqenien dhe është më afër shtëpisë.

Një karikaturë me tekstin 'personalizuar' pranë një personi me duart e tyre deri shërbimet e frustruara nuk janë të lidhura së bashku

Personalizuar

Kur shërbimet nuk punojnë së bashku mund të shkaktojnë vonesa, zhgënjime dhe dështime. Locality Partnerships bashkojnë shërbimet dhe ju vendosin në qendër, duke përshtatur mbështetjen për nevojat, preferencat dhe situatën tuaj. Ky quhet kujdes për personat . Kjo mund të nënkuptojë takime së bashku dhe jo një seri referimesh. Kjo mund t'ju ndalojë të bëheni 'të hidhesh midis' shërbimeve dhe të pakësosh numrin e herëve që tregon historinë tënde.

Një karikaturë e një pacienti dhe mjeku në një dhomë pritjeje me tekstin e 'fotografisë më të madhe'.

Fotografia më e madhe

Të qëndrosh i shëndetshëm dhe mirë nuk ka të bëjë vetëm me kujdesin shëndetësor dhe me një vizitë tek mjeku. Partneritetet e lokalitetit shikojnë tablonë më të madhe dhe kujdesen për ju si një person i tërë – duke konsideruar faktorë më të gjerë të tillë si shëndeti mendor, strehimi dhe nevojat sociale. Ky është kujdes proaktiv, duke njohur pikat tuaja të forta dhe duke ndihmuar në parandalimin e sëmundjeve. Do të mbështeteni për të arritur qëllimet tuaja, duke përmirësuar cilësinë e jetës suaj.

Teksti që thotë 'më afër komunitetit' me ikonat e Bristol, North Somerset dhe South Gloucestershire

Më afër komunitetit

Partneriteti lokal bashkon organizatat në një nivel lokal, për të ofruar mbështetje më pranë vendit ku jetoni. Kjo do të të ndihmojë të ruash shëndetin, mirëqenien dhe pavarësinë në zonën ku ndihesh i sigurt dhe rehat. Gjithashtu do t'ju ofrohet më shumë zgjedhje në komunitetin tuaj si grupet lokale mbështetëse, aktivitetet e mirëqënies dhe përvojat e natyrës. Kjo quhet kujdes i bazuar në vend .

Çfarë do të thotë kjo për njerëzit që punojnë në sistem?

Mënyra e re e punës së bashku lejon profesionistët e shëndetësisë, kujdesit dhe komunitetit të bashkëpunojnë dhe integrohen. Kjo do të thotë se ata mund të zbatojnë aftësitë e tyre dhe forcën kolektive për të trajtuar sfidat lokale në mënyrë që gjithkush të mund të qëndrojë mirë, kudo që të jetojë.

Partneritetet bashkojnë dhe përdorin më së miri shërbimet ekzistuese, burimet lokale dhe pasuritë e komunitetit. Kjo njihet si një 'qasje e bazuar në asete', e cila lejon partnerët të bashkohen me mbështetjen dhe lehtëson presionin nga kërkesa e lartë, rastet komplekse dhe një mungesë burimesh.

Vij së shpejti

Partneritetet lokale po punojnë së bashku se si të koordinojnë më së miri shërbimet dhe të trajtojnë nevojat e komunitetit që ata shërbejnë. Ata do të vazhdojnë të evoluojnë dhe të përqendrohen në mënyra të reja për të përmirësuar kujdesin dhe mbështetjen.

Na kontaktoni

Nëse dëshironi të lidheni me ne, ju lutemi plotësoni formularin e mëposhtëm.

Na kontaktoni në partneritetet lokale

Seksioni

Seksioni