Duke pritur për kujdesin tuaj spitalor

Zbuloni se çfarë mund të bëni ndërsa prisni radhën tuaj për një takim në spital.

E kuptojmë se pritja për një takim mund të jetë një kohë shqetësuese dhe zhgënjyese. Çdo gjë është duke u bërë për t'u përpjekur për të kapur prapambetjen e emërimeve sa më shpejt të jetë e mundur. Përparësia për emërimet e reja u jepet njerëzve me simptoma si disa forma të kancerit dhe probleme të tjera urgjente.

Nëse ju është referuar nga praktika e GP në një klinikë ambulatore, ose nëse jeni në pritje
Lista për një takim ose një procedurë kirurgjikale, atëherë këshillat e mëposhtme mund të ndihmojnë.

Shikoni kohët e fundit të pritjes për zonën tonë lokale

Nëse simptomat tuaja nuk kanë ndryshuar

Ne nuk mund të kërkojmë që një takim të paraqitet nëse nuk ka një arsye të qartë klinike për ta bërë këtë.

Nëse simptomat tuaja përkeqësohen ose ju
Zhvilloni të reja

Kontaktoni me praktikën tuaj gp dhe rezervoni një takim për të diskutuar shqetësimet tuaja. Telefononi në 999 nëse gjendja juaj bëhet kërcënuese për jetën.

Nëse nuk keni marrë një takim pasues

Ju lutemi kontaktoni spitalin tuaj i cili duhet të jetë në gjendje t'ju ndihmojë.

Gjithashtu, mund t'ju ofrohet qasje e drejtpërdrejtë në një infermiere ose linjë telefonike telefonike ose sekretare. Ky informacion duhet të jetë në një letër që ju është dërguar pas takimit tuaj më të fundit.

Nëse gjendja juaj bëhet më e mirë dhe nuk ka më nevojë për një takim

Njoftoni spitalin tuaj, kështu që takimi mund t'i ofrohet dikujt tjetër.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse një takim është ende i nevojshëm, ju lutemi diskutoni këtë me praktikën tuaj gp dhe ata do t'ju ndihmojnë të merrni një vendim.

Duke qëndruar mirë ndërsa pret

Ndërsa prisni për vlerësim ose trajtim të mëtejshëm, ka gjëra që mund të jeni në gjendje të bëni për të ndihmuar veten dhe për të përmirësuar shëndetin tuaj.

Për këshilla të mëtejshme, ju lutem vizitoni: www.nhs.uk/live-well.

Ne gjithashtu rekomandojmë një bibliotekë të aplikacioneve shëndetësore të quajtur Orcha, e cila ka një gamë të gjerë të aplikacioneve smartphone që ju mund të shkarkoni për t'ju mbështetur gjatë kohës që prisni.

Vizitoni bibliotekën e aplikativit shëndetësor ORCHA Shikoni kohët e fundit të pritjes për zonën tonë lokale

Mbështetja

Të gjitha organizatat NHS kanë një Shërbim këshillues dhe ndërlidhës të pacientëve (PALS) i cili është atje për të ofruar mbështetje dhe këshilla për pacientët. Shërbimi PALS për spitalet e zonës sonë janë si më poshtë:

Veri Bristol NHS Trust

Telefononi në North Bristol NHS Trust Patient Advice and Liaison Service on 0117 414 4569 ose email pals@nbt.nhs.uk. Zyra në vend është tashmë e mbyllur për vizitorët.

Spitalet Universitare Bristol dhe Weston NHS Foundation Trust

Spitalet e Bristolit
Telefononi Ekipin e Mbështetjes dhe Ankesave të Pacientëve për Spitalet Bristol në 0117 342 1050 ose email psct@uhbw.nhs.uk. Zyra në vend është tashmë e mbyllur për vizitorët.

Spitali i Përgjithshëm Ueston
Telefononi Shërbimin e Këshillimit dhe Ndërlidhjes së Pacientëve për Spitalin e Përgjithshëm Weston më 01934 647216 ose wnt-tr.pals@nhs.net e-mail. Zyra në vend është tashmë e mbyllur për vizitorët.

Kujdesi sirona & shëndeti

Telefononi në Shërbimin e Kujdesit ndaj Klientit Sirona0300 124 5400 (8.30 am deri në 4.30pm nga e hëna në të premte) ose email sirona.customercare@nhs.net.