hulumtim

Ne jemi të përkushtuar të ofrojmë kujdesin më të mirë për pacientët dhe kërkimi është vetëm një mënyrë se si mund të përmirësojmë dhe zhvillojmë shërbimet e NHS që ne porosisim në emrin tuaj.

Ky hulumtim është i larmishëm. Mund të jetë pjesë e një studimi kombëtar kërkimor që teston një ilaç ose teknologji të re, një vlerësim shërbimi për të ndihmuar në rishikimin e shërbimeve ose një pilot për të testuar trajtime inovative.

Përvojat e pacientëve ofrojnë një pasqyrë të paçmuar se si funksionojnë trajtimet ose nëse gjërat duhet të përmirësohen. Pikëpamjet e të afërmve dhe kujdestarëve të tyre ofrojnë gjithashtu një perspektivë tepër të rëndësishme.

Si mund të përfshiheni?

Ka shumë mënyra për t'u përfshirë në kërkime. Mund të jetë si pjesëmarrës në një studim, ose si partner kërkimor që ndihmon në formësimin dhe realizimin e kërkimit.

Për të filluar, mund të pyesni personin që ju trajton nëse mund të përfshiheni në kërkime – ky mund të jetë mjeku juaj i përgjithshëm, konsulenti, kirurgu, infermierja ose terapisti juaj.

Hulumtim lokal

Vizitoni seksionin e kërkimit në faqen e internetit të spitalit ose ofruesit të kujdesit tuaj.

Bëhu pjesë e kërkimit

vizitoni Bëhu pjesë e kërkimit website – pjesë e Institutit Kombëtar për Kërkime Shëndetësore (NIHR) i cili është i specializuar në mbështetjen e përfshirjes më të madhe të publikut në kërkime.

Rrjeti i Kërkimeve Klinike

Përdorni rrjetin tuaj lokal të kërkimit, p.sh Rrjeti i Kërkimeve Klinike – Perëndim i Anglisë.

Faqen e internetit të NHS

vizitoni Faqen e internetit të NHS për të kuptuar më shumë rreth sprovave klinike dhe mjekësore dhe cilat studime po rekrutojnë.

Ndani përvojën tuaj

Nëse nuk dëshironi të përfshiheni në kërkime, por dëshironi të ndani përvojën tuaj, na kontaktoni duke përdorur faqen tonë formular online.

Më shumë informacion

Vizioni i Ekipi i Efektshmërisë Klinike dhe Kërkimit i ofron organizatës ekspertizë rreth kryerjes së kërkimit, përdorimit të provave dhe vlerësimit të shërbimeve që ne porosisim. Kjo siguron që vendimet tona të komisionimit bazohen në provat më të qëndrueshme dhe më të përditësuara.