Zhvillimi i politikave të porositjes

Informacion për të ndihmuar në shpjegimin e Procesit të Zhvillimit të Politikave të Komisionit të Bristolit, North Somerset dhe Gloucestershire Jugore dhe se si ICB vendos se çfarë të financojë.

Ky është procesi i dakorduar i shqyrtimit të politikave i cili kryhet në fillim të tre viteve, azhornimet e NICE-s, ose amendamentet e politikës për arsye të tjera sipas kushteve të referencës (TOR).

Procesi i Zhvillimit të Politikave të Komisionit Grupi i Shqyrtimit të Politikave të Komisionit (CPRG) Kushtet e Referencës

Heqja e lëkurës së lirshme abdominale

Kërkesë për një referim për heqjen e lëkurës së shlirët abdominale
Fjalë kyçe e lidhur:
Tumë, lëkurë e tepërt, yndyrë e tepërt, BMI e lartë, Fleur-de-Lys abdominoplasty, mini abdominoplasty, apronectomy
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Akupunktura

Kërkesë për një referim për trajtim akupunkture.
Fjalë kyçe të lidhura:
Mjekësia kineze, gjilpëra, mjekësia plotësuese, mjekësia alternative
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Adenoidectomia

Kërkesë për një referim për vlerësim për një Adenoidectomy.
Fjalë kyçe të lidhura:
Adenoide, tonsilë, inde limfoide (glandulare), unaza e Waldeyerit, ENT
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Heqja e etiketës anale të lëkurës

Kërkesë për një referim për heqjen e etiketave të lëkurës anale
Fjalë kyçe të lidhura:
Rritje rectale, lezione lëkure
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Vlerësimi i referimit dhe trajtimi për apnenë e gjumit

Kërkesë për një referim për presion të vazhdueshëm pozitiv të frymëmarrjes (CPAP) për apnoea obstrukuese të gjumit dhe sindromin e hipopnoeas (OSAHS)
Fjalë kyçe të lidhura:
Presioni i vazhdueshëm pozitiv i frymëmarrjes (CPAP), apnoea obstrukuese e gjumit dhe sindromi i hipopnoeas (OSAHS)
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Lezione beninje të lëkurës

Kërkesë për një referim për heqjen e lezioneve beninje të lëkurës
Fjalë kyçe të lidhura:
Warts dhe warts plantar, keratoses seborrhoeic (rritjet beninje të lëkurës, papillomave të qelizave bazale, warts), naevi merimangë, venat thread, naevi benign pigmented (moles), dermatofibromas (rritjet e lëkurës) , tags lëkurë, cysts sebaceous (pilar & epidermoid cysts), lipomata (depozitat e yndyrës nën lëkurë), xanthelasmas (depozitat e kolesterolit nën lëkurë) dhe njollat e verës port
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Blefarroplasti

Kërkesë për një referim për heqjen e lëkurës së tepërt (dermatochalasis) nga qepallat (blepharoplasty)
Fjalë kyçe të lidhura:
Kapak i syrit që bie në sy, thasë të fryrë poshtë syve, ind i tepërt mbi qepallat e sipërme (dermatochalasis)
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Rindërtimi i gjirit pas kancerit

Kërkesë për një referim për rindërtimin e gjirit pas kancerit
Fjalë kyçe të lidhura:
Kirurgjia e gjirit, pas kancerit, kirurgjia e gjirit kontralatral
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Kirurgjia e gjirit (për femrat)

Kjo politikë e bashkuar përfshin të gjitha operacionet për të ndryshuar ose përmirësuar pamjen e gjoksit femëror, përveç Rindërtimit të Gjirit Post Kancerit, dhe zëvendëson politikat e mëparshme të gjirit.
Fjalë kyçe të lidhura:
Kirurgji implant gjiri, Augmentation, Asimetri, Reduktim, Mastopexy, Uplift, korrigjimi i thithkave të përmbysura
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Kirurgjia e gjirit (për meshkujt)

Kërkesë financimi për një referim për kirurgjinë e gjirit për pacientët meshkuj.
Fjalë kyçe të lidhura:
Ënjtje e gjirit, ekstra ind i gjirit, gjinj të shquar, zvogëlim i gjoksit, sinaecomastia, asimetri e gjirit, Amastia
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Kirurgjia e sindromit të tunelit të Karpalit

Kërkesë për një referim për heqjen e tunelit carpal
Fjalë kyçe të lidhura:
Muskuj të dobët, nerva të dorës, lëshim i tunelit karpal
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal, Shërbim i Vlerësimit Klinik dhe i Triazhimit
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Kirurgjia e kataraktit

Kërkesë për referim për trajtim kirurgjik të katarakteve.
Fjalë kyçe të lidhura:
Akusiteti pamor, kataraktet, shikimi i syve, çekuililibrimi, anisometropia, anisekonia
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Heqja e Çalazias

Kërkesë për një referim për heqjen e chalazia
Fjalë kyçe të lidhura:
Cyst meibomian, gypi i gjëndrës meibomiane
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Vlerësimi dhe trajtimi i kiropraktikës

Kërkesë për një referim për chiropraxis
Fjalë kyçe të lidhura:
Manipulimi i shtyllës kurrizore, sistemi muskulozkeletal
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Mbyllja e Foramen Ovale për Migrenën

Kërkesë për një referim për mbylljen e patentës foramen ovale për migrenë
Fjalë kyçe të lidhura:
OVALE, migrenë, foramen
Kush mund të aplikojë:
Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Korrigjimi i deformitetit të murit të kraharorit për qëllime kozmetike

Kërkesë për një referim lidhur me korrigjimin e deformitetit të murit të kraharorit për qëllime kozmetike
Fjalë kyçe të lidhura:
Deformimi i murit të kraharorit, pektus excavatum, funnel chest, pectus carinatum, poland syndrome, pigeon chest, pectus arcuatum and sternum
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Lente kontakti kozmetike

Kërkesë financimi për lente kontakti kozmetike
Fjalë kyçe të lidhura:
lente kontakti, kozmetikë plano, sy të shpërfytyruar, kokërdhok të keq, exotropia, amblyopia, katarakte të paoperueshme, sëmundje palltosh, heterochromia
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Kirurgji ose trajtim kozmetik

Kërkesë për kirurgji/trajtim kozmetik
Fjalë kyçe të lidhura:
Lëndim pas traumës, Umbilicoplasty, Buttock Enhancement, Transplantet e flokëve, Mjekër, Cheek dhe /ose Lip enhancement, Dentistry Kozmetikë, Fillers Dermal (duke përfshirë Collagen yndyrë Injection), Revizioni i shenjave (duke përfshirë sharrjen keloide), Rhynophyma Rasve, Dermabrasion ose Peel kimik i lëkurës
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Divaricimi i Rektit

Kërkesë për një referim për trajtimin e Divarication të Rektit.
Fjalë kyçe të lidhura:
Muskujt e barkut, dobësia e muskujve, diareja
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Drop Foot - Surface Orthotic Functional Electrical Stimulation (FES) for Drop Foot of Central Neurological Origin

Kërkesë për një referim për trajtimin e Drop Foot duke përdorur Surface Orthotic Functional Electrical Stimulation (FES) për Drop Foot të Origjinës Qendrore Neurologjike.
Fjalë kyçe të lidhura:
Këmbë e rënë, goditje, sklerozë e shumëfishtë, paralizë cerebrale, gait, FES
Kush mund të aplikojë:
Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Çlirimi i kontratës së Dupujtrenit te të rriturit

Kërkesë për një referim për lëshimin e kontratës së Dupuytren
Fjalë kyçe të lidhura:
Deformimi i flexionit, joint metacapophalanageal dhe joint interphalangeal proximal
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal, Shërbim i Vlerësimit Klinik dhe Triage, Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Kirurgjia e ektropionit dhe e entropisë

Kërkesë për financim për kirurgjinë e ektropionit dhe entropisë
Fjalë kyçe të lidhura:
ektropion, entropion, qerpikë, humbje e shikimit
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Trajtim i zgjedhur në Irlandën e Veriut, Skoci dhe Uells

Kërkesa për trajtim të zgjedhur në Irlandën e Veriut, Skoci dhe Uells.
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent, Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Epididymal Cysts

Kërkesë për një referim për heqjen e cysts epididymal
Fjalë kyçe të lidhura:
Cysts, gungë testicular, epididymal dhe teste
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Sistemi i shërimit të kockave me ultratinguj EXOGEN

Kërkesë për një referim për Kërkesat e Sistemit të Shërimit të Kockave Të Ekogjene ultratingujve në Bristol.
Fjalë kyçe të lidhura:
Sistemi ekzogjen i shërimit të kockave, fraktura e kockave, kockat e gjata, valët e ultratingujve, shërimi i kockave
Kush mund të aplikojë:
Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Kirurgjia e veshit të jashtëm

Kirurgjia e veshit të jashtëm
Fjalë kyçe të lidhura:
Lobi i veshit, kartilazhi, veshi i lulediellit, lobet e veshit të çara
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Kirurgjia dhe trajtimi i fytyrës

Kërkesë për kirurgjinë dhe trajtimin e fytyrës (facelift)
Fjalë kyçe të lidhura:
Lifti i vetullave, Injeksionet kozmetike të fytyrës, Facelift ose Rhytidectomy, Kirurgjia laserike për dëmtimin e diellit, plakjen dhe rrudhat, Zmadhimi i buzëve duke përfshirë lipotransferin, Riformatimin e Kontrollit duke përfshirë implantet dhe lipotransferin, Riformatimi i mjekrës duke përfshirë implantet dhe lipotransferin
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Kirurgjia gjenitale femërore

Kërkesa për kirurgjinë e organeve gjenitale femërore. Ju lutem vini re se CCG nuk do të miratojë fondet për pacientët nën 18 vjeç dhe të gjitha kërkesat për financim, kur është e përshtatshme, do të ndahen me plumbin mbrojtës të caktuar nga CCG.
Fjalë kyçe të lidhura:
Labiaplasti, Trauma, Vaginoplasty, Ripërtëritja, Toni Vaginal / kanal
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Sterilizimi dhe përmbysja e femrave

Kërkesë financimi për sterilizimin e femrave
Fjalë kyçe të lidhura:
Sterilizim, kontraceptiv femëror, okulizim tubal
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Ruajtja e fertilitetit

Fjalë kyçe të lidhura:
cryopreservation, ngrirje spermatozoidesh, korrje oocyte, ruajtjen e embrionit
Kush mund të aplikojë:
Konsulent
Rruga e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Kirurgjia para këmbëve në kujdesin dytësor

Kërkesa për një referim për Trajtimin Kirurgjik të Këmbëve: Duke përfshirë Bunions, Deformity Toe, Neuroma e Morton dhe Plantar Fasciitis.
Fjalë kyçe të lidhura:
Bunions, Deformimi i Toe, Neuroma e Mortonit, Plantar Fasciitis, trajtimi i këmbëve, këmbët, Hallux Rigidus, Hammer Toe, Mallet toe, Kthetra
Kush mund të aplikojë:
Praktikant i Përgjithshëm, Konsulent, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Heqja e fshikëzës së tëmthit te pacientët e rritur - Mbi 18 vjet

Kërkesë për një referim për heqjen e fshikëzës së tëmthit (Cholecystectomy Laparoscopic) në të rriturit
Fjalë kyçe të lidhura:
Gurë në tëmth, biliare dhe cirrhozë
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Referimi dhe heqja e ganglioneve

Kërkesë për një referim për heqjen e ganglioneve ose ganglioneve
Fjalë kyçe të lidhura:
Ganglione, ganglione
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal, Shërbim i Vlerësimit Klinik dhe Triage, Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Grommets - për fëmijët nën 18 vjeç me Otitis Media e përsëritur

Kërkesë për një referim për grommets në fëmijët nën 18 vjeç me otitis media përsëritur
Fjalë kyçe të lidhura:
OME, otitis media me effuzion, dëgjim, vesh ngjitës
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Hemorroidet - Trajtim kirurgjik

Kërkesë për një referim për hemorroidomi
Fjalë kyçe të lidhura:
Grumbuj, gjakderdhje rektale, hemorragjiktomi
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Hernia riparohet te të rriturit

Kërkesë për referim për riparimin e hernieve te të rriturit
Fjalë kyçe të lidhura:
burgim, rreziku i mbytjes, hernia inguino-skrotale
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Homeopatia

Kërkesë për një referim për homeopatinë
Fjalë kyçe të lidhura:
mjekësi alternative
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Hidrocele - Heqje Kirurgjike - nën 16 vjeç

Kërkesë për financim për një referim për trajtimin kirurgjik të hidroceleve tek meshkujt nën 16 vjeç
Fjalë kyçe të lidhura:
hidrocele heqje kirurgjikale
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Hidrocele te pacientët mbi 16 vjeç

Kërkesë për financim për hidrocele në pacientët mbi 16 vjeç
Fjalë kyçe të lidhura:
Hidrocele, lëng brenda skrotumit, testikujve
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Trajtimi i hiperhidrosës

Kërkesë për një referim për (trajtim) të hiperhidrosës
Fjalë kyçe të lidhura:
Djersitje, fshesa të nxehta, djersitje, hiperhidrozi
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Histelektomi për Menorrhagjinë

Kërkesë për një referim për histelektomi për menorrhagia
Fjalë kyçe të lidhura:
Heqja e barkut, histelektomia, ablation endometrial, myomectomy, gjakderdhje menstruale
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Vlerësimi dhe trajtimi i shterpësisë

Kërkesë për financim për një vlerësim të fertilitetit (CBA) ose trajtim (PA)
Fjalë kyçe të lidhura:
IVF, ICIS, IUI, DONATOR, DIUI, transferimi i embrionit, ngrirja e spermës, çelja e embrionit, cryopreservation
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak, akses i bazuar në kritere

Trajtimi i thonjve të thonjve të përgjumur në kujdesin dytësor

Kërkesë për financim për trajtimin e thonjve të këmbëve të përgjumur në kujdesin dytësor.
Fjalë kyçe të lidhura:
Avulsioni i thonjve, heqja e thonjve, trajtimi i këmbëve
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Arthroskopi dhe ujitja e gjurit

Kërkesë për një referim për arthroskopinë e gjurit dhe ujitjen
Fjalë kyçe të lidhura:
Intra-artikulare
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Kirurgjia e laringut ose kutisë së zërit

Kërkesë për kirurgjinë e laringut (kutia e zërit)
Fjalë kyçe të lidhura:
Kutia e zërit, Laringu, Dyfonia
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Kirurgjia e syrit me lazer për gabimin refraktiv

Kirurgjia e syrit me lazer për gabimin refraktiv
Fjalë kyçe të lidhura:
Dritëshkurtër, Miopia
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Liposuction

Kërkesë për liposuction për të reduktuar xhepat e yndyrës & depozitave
Fjalë kyçe të lidhura:
Lipo, xhepa të shëndoshë
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Administrimi i dhimbjes së ulët të shpinës dhe sciatikës në mbi 16- të

Kërkesë për injeksione të përbashkëta facet, blloqe degësh medial, injeksione epidurale dhe blloqe rrënjësh nervore në kujdesin dytësor
Fjalë kyçe të lidhura:
injeksione në shtyllën kurrizore, dhimbje të ulët mbrapa, sciatica, injeksione të përbashkët facet, bllok medial degësh, epidural
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent, Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Kritere të bazuara Në Qasje, Paneli i Kërkesës për Financim të Jashtëzakonshëm

Administrimi i pacientëve që lëvizin brenda/jashtë BNSSG ICB

Fjalë kyçe të lidhura:
Zhvendosje, transferim
Kush mund të aplikojë:
Praktikant i Përgjithshëm, Konsulent, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal, Shërbim i Vlerësimit Klinik dhe Triage, Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Mikrosuksion për dyllin e veshit, shkarkimin ose heqjen e mbeturinave në kujdesin dytësor

Kërkesë për referim për heqjen e dyllit, shkarkimit ose mbeturinave nga veshi me anë të mikrosuksionit në kujdesin dytësor
Fjalë kyçe të lidhura:
Dylli i veshit, bllokimi i veshit, tinnitus, vertigo, dhimbje veshi, dylli, kanali i veshit, keratini, otalgia, otitis externa
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak, akses i bazuar në kritere

Ekzaminimi i gjirit MRI

Kërkesë për ekzaminimin vjetor të gjoksit.
Fjalë kyçe të lidhura:
TP53, BRCA1, BRCA2
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Ndjeshmëria kimike e shumëfishtë (MCS) dhe ekologjia klinike / Mjekësia Mjedisore

Kërkesë për referim për trajtimin e ndjeshmërisë së shumëfishtë kimike (MCS) dhe ekologjisë klinike / mjekësisë mjedisore
Fjalë kyçe të lidhura:
Enzimë Potentiated, Desensitation, EPD, Sindromi Total i Alergjisë, Idiopathic mjedisore, Intolerancë, IEI, MCS
Kush mund të aplikojë:
Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Encefalomieliti mialgjik/ Sindroma e lodhjes kronike për të rriturit

Kërkesë për një referim për trajtimin e Sindromës së Lodhjes Kronike/ME tek të rriturit.
Fjalë kyçe të lidhura:
Lodhje kronike, , rraskapitje, encefalomielit mialgjik
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Trajtimi i hundës - jo kozmetikë për të gjitha moshat

Kërkesë për vlerësimin e kushteve të hundës dhe trajtimit jo-kozmetik
Fjalë kyçe të lidhura:
Hundë, Nasal, Rhinoplasty, Septorhinoplasty, Septoplasty, Cleft lip, Cleft Palate, Deformity Craniofacial, Bilateral, deviated septum , polipe, sinusit, turbinate
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Hap skanerin MRI

Kërkesë për një referim për skanerin e hapur MRI
Fjalë kyçe të lidhura:
Hap skanerin MRI, klaustrofobinë
Kush mund të aplikojë:
Praktikant i Përgjithshëm, Konsulent, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Trajtimi pas-klinik apo novacioni

Kërkesë për një referim për financimin e trajtimit pas-klinik.
Kush mund të aplikojë:
Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Prostatic Urethral Lift (Sistemi UroLift®)

Një procedurë prostatike e liftit uretral (Sistemi UroLift), do të porositet® për pacientët me të drejtë klinike, të cilëve përndryshe do t'u ishte ofruar një procedurë TURP.
Fjalë kyçe të lidhura:
TURPS, Urolift, Simptomat e rrugëve urinare të poshtme
Kush mund të aplikojë:
Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Rritja e presionit intraocular

Kërkesë për një referim për trajtimin e presionit të ngritur intraocular.
Fjalë kyçe të lidhura:
Glaukomë, presion intraokular
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Rreziku i reduktimit të mastektomisë

Kërkesë për heqjen e gjoksit ose të gjoksit (mastektomi) si masë parandaluese.
Fjalë kyçe të lidhura:
Heqja e zgjedhur e gjoksit, kirurgjia e gjirit
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Kirurgjia e pengimit të shpatullës për dhimbjen nëntakromiale

Kërkesa për një referim për kirurgjinë e pengimit të shpatullave për dhimbje subakromiale.
Fjalë kyçe të lidhura:
pengim subakromial, sindromi i harkut të dhimbshëm, sindromi Supraspinatus, shpatulla e notarit, shpatullën e hedhësit
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent, Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Shërbime për maskimin e lëkurës

Kërkesë për referim në shërbimet e maskimit të lëkurës.
Fjalë kyçe të lidhura:
Kamuflazhi i lëkurës, shenjat e fytyrës, shenjat e lindjes, kushtet e lëkurës, shpërfytyrimi i fytyrës
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Gërhitje - ndërhyrje kirurgjikale për gërhitje të thjeshta

Kërkesë për referim për ndërhyrje kirurgjikale për gërhitje të thjeshtë.
Fjalë kyçe të lidhura:
Gërhitje, uvulopalatopharyngoplasty (UPPP), uvuloplatoplasty (LAUP) i asistuar me lazer, implante të buta të qiellzës, ablation radiofrekuence
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Opinioni kirurgjik i shtyllës kurrizore - Referim për vlerësim

Kërkesë për financim për një referim për vlerësimin dhe opinionin kirurgjik të shtyllës kurrizore.
Fjalë kyçe të lidhura:
Përfshirja e rrënjëve nervore, shtyllën kurrizore Lumbare, dhimbje shpine, dhimbje në këmbë, shkrirje e shtyllës kurrizore
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal, Shërbim i Vlerësimit Klinik dhe Triage, Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Strabismus ose Amblyopia tek të rriturit (Korrigjimi kirurgjik i)

Kërkesë për një referim për korrigjimin kirurgjik të strabismus ose amblyopia në të rriturit.
Fjalë kyçe të lidhura:
strabismus, squint, esotpropia, exotropia, hipertropia, hipotropia, diplopia, amblyopia, syri dembel
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Sindactyly - Korrigjimi kirurgjik i gishtave

Kërkesë për një referim për korrigjimin kirurgjik të syndactyly (vetëm në gishta).
Fjalë kyçe të lidhura:
Syndactyly, Gishtat Webbed, Zygodactyly, Synpolydactyly, Ring-small syndactyly, Haas-type polysyndactyly, syndactylized, bashkuar shifrat
Kush mund të aplikojë:
Praktikant i Përgjithshëm, Konsulent, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Heqja e tatuazheve

Kërkesë për një referim për heqjen e tatuazheve.
Fjalë kyçe të lidhura:
Tatuazh, heqje
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Proteza testikulare

Kërkesë për referim për futjen e protezës testikulare.
Fjalë kyçe të lidhura:
Testis, testikul
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Kirurgjia e ndarjes së lidhëseve të gjuhës

Kërkesë për një referim për kirurgjinë e ndarjes së gjuhëve.
Fjalë kyçe të lidhura:
Ankyloglossia, struktura të ushqyerjes me gji dhe aberrante
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Tonsillectomy - Të gjitha moshat

Kërkesë për financim për vlerësim për një tonsillectomy për pacientët e të gjitha moshave.
Fjalë kyçe të lidhura:
tonsils, dhimbje fyti, tonsillitis akute, quinsy, apnoea e vazhdueshme obstruktiv e gjumit, psoriasis përkeqësuar nga tonsilitis
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak, akses i bazuar në kritere

Gishti i këmbëzës

Kërkesë për një referim për kirurgjinë e gishtit të këmbëzës (stenosing tenosynovitis).
Fjalë kyçe të lidhura:
Tendon fleksibël, sistem retinacula pulley, fleksibël, duke shkaktuar
Kush mund të aplikojë:
Praktikant i Përgjithshëm, Konsulent, Shërbim i Vlerësimit dhe Trajtimit Musculoskeletal
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Heqja e uvulas

Kërkesë për një referim për heqjen kirurgjike të uvula palatine.
Fjalë kyçe të lidhura:
Efekti emetik, pamjaftueshmëria e velopharyngeal, Gërhitja dhe Apnoea e gjumit, Regurgitimi i hundës dhe inflamacioni
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Kirurgjia e venave me varikoze

Kërkesë për një referim për vlerësim për kirurgjinë e venave me varikozë.
Fjalë kyçe të lidhura:
Thrombophlebitis, varicosity, ulceration
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Aprovim paraprak

Vasectomy & Reversal

Kërkesë për financim për vasektomi.
Fjalë kyçe të lidhura:
vasektomi, Sterilizim
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Pluskuesit vitreozë

Kërkesë për referim për trajtimin e pluskuesve të vitreous.
Fjalë kyçe të lidhura:
floaters, pikat e zeza, vitrectomy, vitreolysis laser
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm

Shërbimi i Menaxhimit të Peshës - Shërbimi i Nivelit 3 dhe i Nivelit 4

Kërkesë për financim për një referim në shërbimin e menaxhimit të peshës së nivelit 3 dhe të nivelit 4.
Fjalë kyçe të lidhura:
administrimi i peshës, bariatrikë, niveli 3, humbja e peshës
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i përgjithshëm
Itineraret e referimit:
Hyrje e bazuar në kritere

Paruke, paruke dhe sisteme për zëvendësimin e flokëve

Kërkesë për një referim për paruket, paruket dhe sistemet e zëvendësimit të flokëve.
Fjalë kyçe të lidhura:
Paruke, paruke, zëvendësim flokësh, humbje flokësh, alopecia
Kush mund të aplikojë:
Praktikues i Përgjithshëm, Konsulent
Itineraret e referimit:
Paneli i kërkesës për financim të jashtëzakonshëm